W sali technicznej naszej szkoły odbyły się niezwykle interesujące i pouczające warsztaty kulinarne. Po zapoznaniu uczniów klasy 3a z rodzajami ziaren i wytwarzanej z niej mąki, panie z Koła Gospodyń i Gospodarzy w Skawie zaangażowały dzieci do przygotowania pysznych pierogów z truskawkami. Monitorowały każdy etap produkcji począwszy od mycia owoców, poprzez przygotowanie ciasta, wałkowanie i lepienie.
Panie pomagały i dawały wskazówki, a spragnionych młodych kucharzy poczęstowały pysznym kompocikiem. Dzieci miały również okazję spróbować jak smakują „podpłomyki z patelni”, które przypadły im do gustu. Na koniec każdy z apetytem zajadał przygotowane pierogi polane słodką śmietanką lub sosem truskawkowym. Naszym wspaniałym Paniom z KGW jeszcze raz bardzo dziękujemy za niezapomniane doświadczenie i profesjonalne przygotowanie warsztatów!